Update 3


Lieve sponsoren, donateurs (velen recent via LinkedIn!), koekhappers en alle andere geïnteresseerden,

Deze nieuwsbrief gaat ondertussen al naar bijna 130 mensen! Stuur hem gerust door als je wilt!

De mensen die dat de vorige keer deden: heel erg bedankt!

Een jaar later aan boord…

De vorige keer kon ik jullie laten weten dat ik mee mag met School at Sea. Nu is ook duidelijk geworden dat ik (pas) in oktober 2024 zal vertrekken. School at Sea heeft – op basis van recente ervaringen – als nieuwe voorwaarde gesteld dat je minimaal 15 jaar moet zijn. Enerzijds een beetje een teleurstelling, anderzijds zie ik ook wel in dat het fijn is om met leeftijdsgenoten te zijn en niet de jongste aan boord te zijn.

Vanaf vandaag is het nog zo’n 500 nachtjes slapen! Sponsordoel komt in zicht

In Frankrijk werkte ik op Domaine d’Ettevaux, waar Patrick en Hieke drie mooie gîtes in de Morvan verhuren (Neem zeker een kijkje op hun website!). Ik bakte appeltaart, verzorgde lunches, schilderde en werkte in de moestuin. Na deze leuke werkweek in Frankrijk en een succesvolle verkoop op Koningsdag en de meest recente donaties heb ik nog ‘maar’ € 8.534 nodig.

Ik heb nu dus bijna € 17.500 binnen. Ik blijf koekjes bakken, loop krantjes en doe klusjes. De laatste weken van dit schooljaar hoop ik nog een flinke eindspurt te kunnen maken, zodat ik in het nieuwe schooljaar me op andere zaken kan richten dan op sponsors werven.

Appeltaart gebakken tijdens mijn werkweek in Frankrijk.

Ik heb een paar ijzers in het vuur bij bedrijven die interesse hebben getoond in mijn project. Het lijkt me tof, nu ik een jaar extra heb, om zelfs wat extra geld binnen te halen. Zo kan ik kinderen die het sponsors vinden minder makkelijk afgaat, een steuntje in de rug bieden via het fonds van School at Sea.

Afgelopen week stond ik met een leuk artikel in de Havenloods, de krant die ik ook zelf rondbreng! Mijn vader deelde dat bericht op LinkedIn en daar kunnen jullie het artikel ook lezen. Leuk als je het bericht re-post (of er op reageert), omdat dat weer nieuwe lezers (en donateurs!) oplevert.

Weet jij kortom nog een potentiële sponsor, een ondernemer in de haven die jong talent wil steunen: leuk als je mij in contact met hem of haar wilt brengen.Nieuwe uitdaging! Mag ik naar Bangkok?

Met nog ruim 16 maanden te gaan ben ik nu op zoek naar meer uitdaging. Op 16 juni sta ik met 24 andere jongeren in de landelijke finale van de Science Olympiade in Nijmegen.

afbeelding.png

De beste 5 leerlingen van die dag mogen in december naar de internationale finale in Bangkok. Het lijkt me natuurlijk ontzettend vet om dat te behalen, maar ik ben ook al blij met en trots op mijn finaleplaats.

Voor het nieuwe jaar vind ik het fijn dat mijn school, het Lyceum Kralingen, met me meedenkt om extra uitdagingen te vinden. Ik kan misschien een aantal examens uit VWO6 al in VWO5 gaan doen en ga als voorzitter van de leerlingenraad VWO4 in.

Leuk dat je mijn update weer las. Na de zomer meer!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *